Blog

Mike Lucacevich – omgevingsmanager

Auteur: | Gepost op: 14-01-2022

In augustus 2021 is Mike bij BENK PROJECTS CIVIEL gestart als omgevingsmanager. Lees onderstaand zijn interview met Edgar.

– Hoe ben je met BENK PROJECTS CIVIEL in contact gekomen?

Ik ben via Edgar Peijnenborgh met BENK in contact gekomen. Ik ken Edgar vanuit mijn vorige werkgever. We zijn een keer met elkaar gaan praten en zijn visie op BENK PROJECTS CIVIEL sprak mij erg aan. Ik heb een goede persoonlijke relatie met Edgar en weet dat ik hem kan vertrouwen.

– Waarom heb je voor BENK PROJECTS CIVIEL gekozen?

Met name door de gesprekken met Edgar en Joey en het imago van de website. Dat sprak me allemaal erg aan. BENK heeft korte lijnen en er is geen “gedoe”. Het is allemaal duidelijk en recht toe,  recht aan. Ik wil gewoon leuke opdrachten doen en me concentreren op mijn opdrachten. Dat kan dus uitstekend bij BENK. Samengevat: het is no-nonsense.

– Hoe bevalt de samenwerking met BENK PROJECTS?

Het bevalt me uitstekend. Ik voel me niet in een keurslijf zitten en dat was bij eerdere werkgevers wel het geval. Ik merk dat mijn visie wordt gewaardeerd en er veel ruimte is om zaken te bespreken. Als ik bijvoorbeeld een nieuwe opdracht meer bij mijn woonplaats zoek, wordt daar in meegedacht.

– Wat is je opdracht/project?

Ik ben adviseur public affairs bij ProRail. Ik ben verantwoordelijk voor het afsluiten van 18 tot 25 NABO’s in een tijdsbestek van een ½ jaar. NABO’s zijn de Niet Automatisch Bewaakte Overgangen van ProRail. Ik stem veel met grondeigenaren af over financiële vergoedingen en passende maatregelen. Ik ben begonnen met de makkelijke dossiers en richt me nu op de moeilijkere gevallen. Daarbij is vertrouwen erg belangrijk. Door fatsoenlijk en met respect met anderen om te gaan, krijg ik het vertrouwen en kan zo dingen voor elkaar krijgen. Bij ProRail noemen ze dat de omgevingsgerichte aanpak.; in feite ben ik een omgevingsmanager.

– Zijn er zaken die je opvallen?

In positieve zin een aantal zaken die ik al benoemd heb, de korte lijnen en het maatwerk. Verder is het een heel praktische organisatie. Daarnaast vind ik het meedenken binnen de civiele BV een mooie uitdaging en ook best wel spannend.

Er zijn ook praktisch zaken zoals declaraties, waar naar mijn idee het proces in verbeterd kan worden.

– Hoe zie je de toekomst?

Ik zie een markt waar veel kansen zijn, zeker voor mensen met mijn achtergrond en ervaring. Ik kijk dus uit naar steeds weer mooie en uitdagende opdrachten! Wat dat betreft zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.