Belgoprocess Project afvalverwerking

Belgoprocess is verantwoordelijk voor het verwerken van de radioactieve afvalstoffen die afkomstig zijn van onder andere ziekenhuizen en kerncentrales. Belgoprocess is daarin de belangrijkste schakel van België met betrekking tot de vele toegepaste nucleaire veelheden, waarin het verwerken, de (tussentijdse) opslag en het beheer het belangrijkste is.

De grootste projecten zijn momenteel project 165X en project 167X. Er worden verschillende verwerkingsmethoden gebruikt om het radioactief afval tot een gestabiliseerd product te krijgen waarin de radioactiviteit beperkt is. Dit proces duurt enige tijd. In afwachting van deze processen wordt het radioactief afval tijdelijk opgeslagen in speciaal uitgeruste gebouwen, waarvan binnenkort het nieuwe 165X ROC-gebouw er één van is. Het gebouw 167X wordt speciaal gemaakt voor radioactief afval waarbij gelvorming plaatsvindt. Dit wordt zo ontworpen dat controles en inspecties van het radioactief afval op de best mogelijke manier verloopt om de veiligheid te kunnen waarborgen. Het gebouw komt naast de huidige opslagplaats te staan waar de meest risicovolle radioactieve vaten staan voor gelvorming. Deze twee gebouwen worden met elkaar verbonden zodat de veiligheid bij het transport van de vaten gewaarborgd kan worden. Beide gebouwen voldoen aan de meest recente veiligheid- en beveiligingseisen.
Aandeel BENK PROJECTS

  • engineering piping & mechanical
  • design piping & mechanical
  • werftoezicht
  • werfcoördinatie
  • project control

Persoonlijke referentie

Len Hodges

senior projectmanager bij Belgoprocess

Als senior projectmanager ben ik verantwoordelijk voor meerdere projecten binnen Belgoprocess. Onder andere voor de opslag van radioactief afval en splijtstoffen wat ik doe namens Niras. Niras is de nationale instelling van België voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen en het moederbedrijf van BelgoProcess, die sinds 1980 verantwoordelijk is voor het beheer van radioactief afval in België.

De samenwerking met BENK PROJECTS is voortgekomen uit een langdurige relatie en een eerdere samenwerking met Miel en Vincent. Dat heeft ervoor gezorgd dat we weten wat we aan elkaar hebben en het vertrouwen is onderling groot. Dit maakt de samenwerking erg prettig aangezien het nu op de huidige arbeidsmarkt lastig is om de juiste kandidaten te vinden. Het is voor mij dus heel prettig samenwerken omdat ik een persoon in de vorm van Miel heb, die veel kennis en ervaring in deze branche heeft. Daarin moet ik ook toegeven dat er erg efficiënt gewerkt wordt. Er worden bijvoorbeeld niet zo maar cv’s doorgestuurd vanuit BENK PROJECTS naar mij, er zit altijd een gedachte achter waarom. De slagingskans op een succesvolle plaatsing wordt hiermee vergroot! Zo zijn er in een korte periode al 5 kandidaten gestart, iets wat mede is gekomen door het snelle schakelen vanuit BENK PROJECTS.

Chantal Maes

cost estimator bij BENK PROJECTS

Ik ben in 2020 gestart bij BENK PROJECTS en werkzaam voor verschillende projecten voor Belgoprocess. Als cost estimator volg ik de kosten van de lopende projecten, begroot ik de verschillende investeringsprojecten in diverse stadia, zet ik de gegevensdatabank op vanuit recent uitgevoerde projecten en bereid ik rapportages voor.

Voor mij is het een prettige samenwerking met BENK PROJECTS vanwege het feit dat het een klein bedrijf is wat als voordeel heeft een persoonlijke aanpak.

Bekijk ook deze projecten op het gebied van oil & gas: