Blog

Giro di KiKa 2021 (29/8/21 – 3/9/21)

Auteur: John Keijzer | Gepost op: 23-11-2021

Als afsluiting van mijn sabbatical had ik nog één laatste uitdaging op de agenda staan. Samen met Rob en Rob de Giro di KiKa rijden, waarbij onder andere de legendarische Stelvio beklommen moest worden. Het belangrijkste doel is natuurlijk een mooi bedrag bij elkaar fietsen voor dit goede doel.

Dag 1&2:De auto helemaal afgeladen met fietsen, reserveonderdelen, reepjes, gelletjes, hersteldrankjes, pomp, tentjes, luchtbedden, etc. De auto is dan toch ineens heel snel vol ondanks dat we maar met z’n drieën zijn. Aangekomen in Italië al een mooi voorproefje gehad van de Dolomieten die er schitterend bij lagen. Onderweg nog een telefonisch interview met de verslaggeefster van het AD om zo nog wat extra aandacht voor KiKa te krijgen in de hoop dat het sponsorbedrag nog wat verder oploopt. Op de tweede dag een korte tocht in de omgeving gemaakt om te kijken of het gevoel in de benen goed is en morgenochtend vroeg gaan we echt beginnen!

Dag 3: Na een werkelijk ijskoude nacht is het vandaag echt begonnen. We krijgen direct de langste etappe voor de kiezen – 130 km en 3000 hoogtemeters. Onderdeel van deze route was het ook onder ski liefhebbers bekende Sella Ronde. Rond 17.00 uur kwamen we kapot aan op de camping, nog 4 van dit soort dagen, dat wordt nog wat.

Dag 4: Direct starten we met een klim van 14 km. Prachtige omgeving met bossen en ruisende bergbeken maar wel een pittige start en toen de Passo di Fedaia…14 km, 7,5% gemiddelde stijging met stukken van meer dan 16%. De hele dag regen, maar met een flauw zonnetje de laatste kilometers fietsen is misschien wel het hoogtepunt van de dag…..wat kan een zonnetje dan lekker zijn!!

Dag 5: Vandaag de Koninginnerit met 3.200 hoogtemeters. De eerst col was een pittige waarbij we regelmatig de 34 achter moesten gebruiken (voor de kenners). Het was werkelijk heerlijk weer wat ons er toe bracht om handschoenen en regenjacks achter te laten bij het checkpoint. Geen slimme keuze bleek achteraf, want het bleek maar weer, in de bergen weet je het nooit. Op de laatste klim van de 1e categorie (met gemiddeld stijgingspercentage van 9%) wordt het kouder, begint het te regenen en krijgen we zelfs nog wat hagel voor onze kiezen. Boven toch wel wat renners zien klappertanden en er zijn er een paar met de bezemwagen naar boven gereden. Mooi dat wij daar in ieder geval niet bijzaten!

Dag 6: De 4e fietsdag telde “slechts” 92 km en 2.300 hoogtemeters. Met het prachtige weer moest dit te doen zijn, maar de Passo de Manghen was geen kleine jongen. Het klimmen lijkt een beetje te wennen want met de juiste instelling en redelijke benen komen we tot nu toe iedere keer alle 3 boven.

Dag 7&8: Na een rustdag staat vandaag de Stelvio op het programma. De omstandigheden waren ideaal, mooi weer en of het door de trainingen van de afgelopen dagen kwam, onze mentale kracht of de tegenvallende Stelvio: het ging eigenlijk best makkelijk. Na de afdaling wacht de finish waar we onze zwaarbevochten medaille mogen ophalen. De Giro di KiKa zit er op.

We hebben uiteindelijk het fantastische bedrag van ruim EUR 15.000,- bij elkaar gefietst, iets waar wij bijzonder trots op zijn en het doel KiKa blijft natuurlijk fantastisch!