Blog

Het 10-jarige bestaan van BENK PROJECTS

Auteur: | Gepost op: 23-11-2020

 

“Op het moment dat ik dit stukje schrijf hebben we de naweeën van de coronacrisis en hopen we dat we deze ellende snel achter ons kunnen laten. Ik kan maar moeilijk wennen aan het nieuwe normaal en zou graag weer terug willen naar het oude normaal.”

Op 30 maart 2010 zijn John Keijzer en ik BENK PROJECTS gestart op het hoogtepunt van de economische crisis. Beide hadden we naar ons idee ons rugzakje gevuld met de juiste ervaring om als ondernemer te beginnen en door omstandigheden was dit het juiste moment om te starten. Veel mensen verklaarden ons voor gek, we lieten onze vaste baan, het mooie salaris en de leaseauto achter ons en leverde dit in voor veel onzekerheid ten tijde van de crisis. Wij zeiden het dieptepunt is bereikt dus vanaf hier kan het alleen maar omhoog en wij hebben vertrouwen in wat we kunnen.

In de bezemkast (letterlijk) van facility point aan de Corkstraat vonden we voor een paar honderd euro per maand onze startlocatie. Ons motto was leuk werk doen met leuke mensen en leuke bedrijven en alles op basis van gelijkwaardigheid. Lekker simpel, maar tot de dag van vandaag houden we ons hieraan vast. We kunnen wel zeggen dat onze intentie tijdens de opstart totaal de mist in is gegaan, we hadden namelijk onszelf als doel gesteld om lekker met zijn tweeën zonder interne collega’s en eindeloze vergaderingen te gaan werken aangezien sommige van deze zaken ons het meeste had tegengestaan in onze laatste banen. Vergaderen doen we nog steeds weinig, maar we zijn na een paar jaar toch op zoek gegaan naar interne mensen en hebben ondertussen een fantastische interne organisatie opgebouwd met mensen die ik voor geen goud zou willen missen.

We hebben in de afgelopen tien jaar mooie resultaten geboekt en we zitten er tegenwoordig anders bij dan de bezemkast waarin we gestart zijn. Ons kantoor in Rotterdam zit nu met uitzicht op het vliegveld aan de Linatebaan en de locaties Meppel en Antwerpen zijn hier in de loop der jaren aan toegevoegd. Er werken zo’n 200 mensen bij ons en we werken met de mooiste bedrijven binnen de oil & gas en energie & infra. We zijn in de loop der jaren van een globale speler binnen de technische sector omgevormd tot een specialist binnen deze sector. Dit zorgt ervoor dat we van groter toegevoegde waarde zijn voor ons klanten en medewerkers.

Het “huwelijk” tussen John en mijzelf is na tien jaar nog steeds in stand. De vraag wordt wel eens gesteld hoe we het volgehouden hebben met elkaar en het antwoord op deze vraag is wederzijds respect. Dit hadden we al voordat we met elkaar dit avontuur aangingen en dat is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Het is ook belangrijk dat je niet allebei hetzelfde doet binnen het bedrijf. John heeft meer focus op het financiële gedeelte van het bedrijf en ik ben meer bezig met de algemene zaken.

Op het moment dat ik dit stukje schrijf hebben we de naweeën van de coronacrisis en hopen we dat we deze ellende snel achter ons kunnen laten. Ik kan maar moeilijk wennen aan het nieuwe normaal en zou graag weer terug willen naar het oude normaal. Zonder de coronacrisis hadden we ons tien jarig bestaan gevierd en waren we langsgekomen met de befaamde appeltaart, zoals we dat ieder jaar op onze verjaardag doen. Helaas is dit en alle andere leuke ideeën voorlopig de prullenbak ingegaan. Ondanks deze vervelende periode, waarin we zakelijk veel schade lijden, is het mooi om te zien dat er een grote mate van saamhorigheid is ontstaan, ik zeg altijd maar het zal wel ergens goed voor zijn.

Op naar de volgende tien jaar! Ik ben benieuwd in welke crisis we dan zitten……