Blog

Gaan een pandemie en recruitment samen?

Auteur: | Gepost op: 23-04-2021

Voor BENK PROJECTS ben ik werkzaam als recruitment consultant oil & gas.
Binnen deze kleine en sterk concurrerende markt, is het persoonlijk contact met (potentiele) medewerkers en klanten van onschatbare waarde.
Voor de pandemie bestond een groot deel van mijn werkweek uit persoonlijke ontmoetingen op kantoor, op locatie bij een opdrachtgever of in de horeca. Ik ben bezig met het werven van nieuwe kandidaten en het onderhouden van bestaande contacten. De afwisseling tussen het werken op kantoor en op locatie maken mijn werk leuk en uitdagend! Vanuit BENK PROJECTS krijg ik alle vrijheid om mijn werk zelfstandig uit te voeren, waardoor ik een sterk netwerk kan opbouwen en onderhouden; dit is tenslotte de basis van ons succes.

Recruitment in coronatijd

En toen kwam daar de lockdown, nooit gedacht, veel gevreesd, toch gebeurd. Opdrachtgevers stootten een deel van hun flexibele schil af. Mensen kwamen thuis te zitten, er waren geen vacatures meer of er was sprake van een algehele aannamestop. Veel mensen kwamen beschikbaar en er heerste een sterke mate van stress en onzekerheid.
Juist in zo’n situatie wil je graag contact maken met mensen, hun verhalen horen en er zo goed mogelijk voor ze zijn. Maar hoe doe je dit als je ze niet in real life kan zien?
Gelukkig leven we in de 21e eeuw en kan (bijna) iedereen gebruik maken van een online platform. Tegenwoordig, FaceTimen, Zoomen en Teamsen we wat af zodat we virtueel kennis kunnen blijven maken met professionals. Uiteraard is het even wennen om via een beeldscherm iemand te leren kennen. Handen schudden is er niet meer bij en een informeel gesprek is even anders. Tijdens een intake is het altijd belangrijk dat je niet alleen weet wat iemand voor kwaliteiten heeft, maar ook hoe iemand zijn houding en persoonlijkheid is. Dat draagt namelijk bij aan het maken van de juiste match, maar oefening baart kunst en ook hieruit zijn mooie successen voortgekomen.
Het is even omschakelen, maar ondanks alles weten wij nieuwe professionals te vinden, bestaande contacten te onderhouden en spreken wij onze opdrachtgevers over nieuwe projecten. Even een telefoontje, heads up, appje, virtuele ontmoeting of kaartje is een kleine moeite, maar veel waard.
Dus ja, het contact is anders, maar nog even persoonlijk zoals men van BENK PROJECTS gewend is.

Blik op de toekomst

Met een positieve mindset kijk ik naar de toekomst. In de aankomende periode verwacht ik samen met mijn collega’s weer een bijdrage te leveren aan nieuwbouwprojecten en turn arounds binnen de oil & gas.
Ik verwacht na de zomer weer de face-to-face kennismakingen met een goede kop koffie of tijdens een goede lunch in te plannen en de jaarlijkse taart te eten met medewerkers en opdrachtgevers op locatie.

Heb jij interesse in wat BENK PROJECTS voor jouw carrière of organisatie kan betekenen, dan staan mijn collega’s en ik altijd klaar voor een virtuele of persoonlijke kennismaking!