Neste Turnaround raffinaderij

Neste is producent van de meest geavanceerde biobrandstof van dit moment. De bouw van de raffinaderij op de Rotterdamse Maasvlakte is eind 2011 afgerond. Neste is een internationaal bedrijf dat zich richt op vervoersbrandstoffen met een lage emissie en van een hoge kwaliteit. In de Nederlandse raffinaderij wordt één product vervaardigd: NEXBTL. De productiecapaciteit van de raffinaderij is 1.000.000 ton per jaar.

Begin 2015 zijn de voorbereidingen gestart voor de eerste turnaround van de raffinaderij. De eerste turnaround is een uitdagend project aangezien er nog geen historie is opgebouwd. De uitvoerige turnaround kennis binnen Neste was beperkt aanwezig en een samenwerking met een externe projectenorganisatie was gewenst.

Neste Netherlands heeft opdracht gegeven aan BENK PROJECTS om uit naam van Neste het capaciteitsmanagement te voeren voor de turnaround van de NEXBTL raffinaderij op de Maasvlakte. Deze opdracht hield in, het aan de hand van een capaciteitsplanning invullen van posities gedurende alle fases van de turnaround, het bewaken van de kwaliteit en het integreren van alle specialisten binnen het project.

De tweede grote turnaround heeft plaats gevonden in 2023 waarbij BENK PROJECTS wederom een aanzienlijk aandeel heeft gehad.
Aandeel BENK PROJECTS

 

 • roser werkvoorbereiding (mechanical / piping / electrical / scaffolding / insulation / cleaning);
 • primavera scheduling;
 • supervisie (mechanical / piping / electrical / scaffolding / insulation / cleaning / safety / civil);
 • permit coördinatie;
 • project controls;
 • materials & warehouse (management / coördinatie / support);
 • procurement (inkoop / expediting / contracts management);
 • document control;
 • secretarieel;
 • QA/QC (inspectie / engineering mechanical, electrical, civil);
 • trainings coördinatie;
 • HSE coördinatie.

Persoonlijke referentie

Willy Bubberman

projectsecretaresse bij BENK PROJECTS

In 2015 ben ik als projectsecretaresse bij BENK PROJECTS gaan werken en mijn eerste project was de turnaround voor Neste. Het project was al even bezig op het moment dat ik er kwam omdat ik mijn voorganger opvolgde die met zwangerschapsverlof ging.
Uiteindelijk ben ik 2,5 jaar werkzaam geweest voor dit project bij Neste in de functie van projectsecretaresse en heb ik daarna document control opgepakt. Nadat de Turnaround succesvol was afgerond, waarbij de fabriek een onderhoudsbeurt kreeg en er voorbereidingen werden getroffen om een nieuwe fabriek aan te sluiten, ben ik ingezet voor de nieuwbouw van de nieuwe biopropaan fabriek.

Mijn eerste contact was met Janneke en zo ben ik bij BENK PROJECTS terecht gekomen. Er is met iedereen van BENK PROJECTS altijd goed contact geweest en dat ervaar ik nu nog steeds. Ik werk vanuit een vast contract en heb ondertussen meerdere projecten uitgevoerd in de chemie en oil & gas.

Stephan van de Kamp

consultant bij BENK PROJECTS

In 2015 kregen wij exclusief de vraag vanuit Neste om de gehele turnaround van capaciteit te voorzien. Voor mij persoonlijk is dit een zeer leerzame periode geweest. Een paar maanden voor de gunning van deze opdracht begon ik in de functie van recruiter bij BENK PROJECTS. Dit was mijn eerste ervaring binnen de arbeidsbemiddeling en de oil & gas branche. Door mij volledig op de turnaround te richten kon ik mij de verschillende disciplines snel eigen maken. Voor iedere van de circa 55 posities heb ik als recruiter namelijk meerdere selectiegesprekken moeten voeren. Hierdoor heb ik meteen een groot netwerk opgebouwd met professionals die ervaring hebben met turnarounds, vaak aangevuld met maintenance en nieuwbouwervaring, waar ik voor een groot gedeelte nog steeds nauw contact mee onderhoud. Het verloop is op dit project erg laag geweest, wat mij als recruiter uiteraard zeer tevreden stemde. Mede hierdoor kijk ik zeer positief terug op dit uitdagende project.

Vandaag de dag werken wij nog steeds nauw samen met Neste waar de komende jaren veel mooie uitdagende projecten op de planning staan. Neste is een organisatie dat altijd blijft innoveren en geen uitdaging uit de weg gaat. Voor mij persoonlijk zijn dit de leukste en meest uitdagende bedrijven om mee samen te werken.

Bekijk ook deze projecten op het gebied van oil & gas: