Blog

Op locatie bij Neste

Auteur: Tess Witsiers | Gepost op: 03-04-2023

Een aantal collega’s van BENK PROJECTS OCE kregen de kans om een middag mee te kijken bij het Neste Terminal Rotterdam Expansion project, dat onlangs afgerond is. Onze collega’s Steffen Walgien en Nick Tolenaar, beiden gepassioneerde projectmanagers, hebben ons rondgeleid op het terrein.

Het project

Steffen en Nick hebben zich twee jaar lang ingezet voor de uitbereiding van de terminal van Neste in Vlaardingen. Dankzij hun harde werk en toewijding hebben ze bijgedragen aan de verdubbeling van de terminalcapaciteit van Neste in Nederland door het bouwen van maar liefst 15 nieuwe tanks. Dit heeft geleid tot een versterking van de groeistrategie van Neste op het gebied van duurzame grondstoffenvoorziening. Neste is werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelt ook chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan.

Waardevolle ervaring

Voor BENK PROJECTS OCE was deze middag een waardevolle ervaring. Het team kreeg namelijk de kans om het project van dichtbij te bekijken en meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden die daar plaatsvinden. Dit heeft niet alleen bijgedragen aan onze expertise op het gebied van de oil & gas industrie, maar ook aan ons begrip van de technische aspecten van dergelijke projecten. Wij hebben geleerd hoe belangrijk het is om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in deze branche en hoe we onze kennis en ervaring optimaal kunnen inzetten om beter op niveau mee te kunnen praten met onze medewerkers die dagelijks in het veld staan.

Kortom, deze middag bij het NETR Expansion Project van Neste was niet alleen leerzaam, maar ook inspirerend en gezellig!

Wij willen onze collega’s Steffen Walgien en Nick Tolenaar graag bedanken voor hun inzet en hen veel succes wensen met hun volgende project bij Neste.