Blog

Uitbreidingsproject LBC Tankterminals Rainbow II

Auteur: | Gepost op: 26-11-2020

Na een geslaagde afronding van het Rainbow I project van LBC Tank Terminals zijn wij ook actief op het project Rainbow II. Dit project zal naar verwachting eind 2021 worden afgerond.

LBC Tank Terminals is een van werelds grootste exploitanten van opslagfaciliteiten voor vloeistoffen in bulk voor chemische en olieproducten. Zij bezitten en exploiteren een wereldwijd netwerk van terminals met een gecombineerde opslagcapaciteit van bijna 3 miljoen m3 op belangrijke locaties in Europa, de VS en China.

Het project Rainbow II is een uitbreiding met 70.000 m3 extra capaciteit, waardoor de totale uitbreiding van de terminal op 180.000 m3 capaciteit uitkomt. In samenwerking met LBC Tank Terminals zorgt BENK PROJECTS voor constructie managers, constructie supervisors, project engineers, planners, safety managers en QA/QC.

Het project van het Rotterdamse LBC Tank Terminals terrein maakt deel uit van een meerjarige investeringsprogramma om in te spelen op de groeiende markt voor de opslag en overslag van chemicaliën.
Een deel van het project in de haven van Rotterdam is de uitbreiding van nieuw gebouwde diepzeepier met twee extra ligplaatsen. De steiger kan schepen tot 75.000 DWT aan met een maximale diepgang van 14,5 meter waardoor het volledige silo’s op het terrein geplaatst kan worden.

Wij zijn trots op het mooie werk wat onze medewerkers in dit project neerzetten met LBC Tank Terminals. Zie jij jezelf ook wel werken op zulke mooie projecten? Kijk dan eens bij onze vacatures of neem contact op met een van onze recruiters!