Van Gelder Glasvezel Kabelnoord

Van Gelder Telecom legt in opdracht van Kabelnoord glasvezel aan in tien Friese gemeenten. Het gehele project bestaat uit twee deelprojecten. In het ene project worden er ongeveer 10.000 coax-aansluitingen omgezet naar glasvezel (het Eigen Gebied in de gemeente Noardeast-Fryslân). In het andere project worden, in de overige gemeenten, voor 22.000 adressen voorzieningen getroffen voor glasvezel in de buitengebieden. Daarbij gaat het in totaal om zo’n 20.000 nieuwe aansluitingen.

Om dit alles te realiseren moet er heel veel worden gegraven en geboord, in totaal maar liefst 3.500 kilometer voor de buitengebieden en 800 kilometer voor het Eigen Gebied. Dat komt neer op circa dertig tot veertig kilometer per week. Dat is behoorlijk veel en het maken van en vasthouden aan de planning is dan ook de grootste uitdaging binnen dit project.

Aandeel BENK PROJECTS

 

  • engineering;
  • werkvoorbereiding;
  • uitvoering;
  • projectcoördinatie;
  • vergunningen.

Persoonlijke referentie

Janita Nagelkerke

HR bij Van Gelder Telecom

In de tijd dat ik actief ben voor Van Gelder, is de samenwerking met BENK PROJECTS goed bevallen. Binnen Van Gelder ben ik werkzaam binnen de divisie telecom en ben ik daar verantwoordelijk voor de advisering en begeleiding op het gebied van onder andere de inzet van capaciteit op onze projecten. Toen ik bij Van Gelder ben komen werken was er al een vaste samenwerking met BENK PROJECTS, waarop ik kon voortborduren, voor mij was dit het begin van de samenwerking met onze vaste contactpersoon Kevin. Wat de samenwerking zo fijn maakt is dat we weten wat we aan elkaar hebben, waarbij de kennis van de consultants over onze branche en bedrijf een groot voordeel is. Zelden wordt er een profiel aangeleverd dat niet voldoet aan de verwachtingen van ons. Wij zijn namelijk een pure aannemer en daar horen specifieke profielen van kandidaten bij.

Het is belangrijk om goed te blijven schakelen omdat Van Gelder naar een toekomstplaatje toewerkt waar andere profielen voor nodig zijn. Zo zal er veel meer personeel nodig zijn voor het onderhoud nadat de kabels zijn gelegd.

Ger Starmans

assistent hoofduitvoerder bij BENK PROJECTS

Momenteel ben ik assistent hoofduitvoerder bij BENK PROJECTS. Ik werk aan het project glasvezel Kabel Noord voor de opdrachtgever Van Gelder. Ik doe dit sinds 2019 en werk hier met veel plezier voor drie dagen per week, zodat ik de andere twee dagen mee kan helpen op de zorgboerderij van mijn vrouw.

Toen er collectief ontslag dreigde bij mijn vorige werkgever heb ik onder andere contact gehad met BENK PROJECTS. Ik verbaasde mij hoeveel vraag er was binnen de telecom sector, want ik kon kiezen uit vier verschillende werkgevers. Ik heb uiteindelijk voor BENK PROJECTS gekozen omdat het hele pakket het beste aansloot bij mijn wensen.
De samenwerking bevalt mij uitstekend. Er is regelmatig contact, even informeren hoe het gaat, zowel bij mij als bij de opdrachtgever. Hierdoor kan eventuele ruis direct de uit de wereld geholpen worden, wat mij persoonlijk erg aanspreekt.

Ik vind dat BENK PROJECTS zich onderscheidt door te kijken naar de persoon zelf en van daaruit tot de beste project inzet komt. Dit zorgt ervoor dat de kans groot is dat het gaat klikken en daar is iedereen bij gebaat.

Bekijk ook deze projecten op het gebied van energie & infra: