Dynniq Aanpak Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is en de werkzaamheden zijn in 2018 gestart.

 

Aandeel BENK PROJECTS

 

ontwerpfase

  • engineering verkeersinstallaties;
  • engineering tunnelinstallaties;
  • engineering openbare verlichting.

 

uitvoeringsfase

  • werkvoorbereiding;
  • realisatiemanagement.

Persoonlijke referentie

Johan Drijver

realisatiemanager bij BENK PROJECTS

In mijn functie als realisatiemanager ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van het project aanpak ring zuid in Groningen. Dynniq is onderaannemer van de combinatie Herepoort welke verantwoordelijk is voor de bouw van de ringweg. Wij zijn verantwoordelijk voor het ombouwen van het DVM systeem naar de nieuwe situatie. Kabels en leidingen worden gelegd in het buitengebied, er komt een tunnel met open delen en een verdiepte ligging. Samen met het team van hoofduitvoerders, onderaannemers, monteurs en werkvoorbereiders werken wij in verschillende fases van het project. Ontwerpen die ik krijg moeten meetbaar zijn voor de uitvoering, de testafdeling is daarbij betrokken en wij zorgen uiteindelijk ook dat de installatie werkt. Kort gezegd; wij zorgen ervoor dat de verkeerscentrale (VCOM) straks alles kan zien en kan regelen wat er op de weg gebeurd.

Bij een eerder project waar ik werkzaam was, werkte ik samen met BENK PROJECTS en zo heb ik de organisatie leren kennen. Vervolgens heb ik geregeld contact gehad met Kevin en op het moment dat dit project voorbij kwam ben ik ervoor gegaan. Hier ben ik blij mee want het is een leuk en uitdagend project om aan te werken!

Peter Lebbink

engineer openbare verlichting bij BENK PROJECTS

Voor het project aanpak ring zuid ben ik 1,5 jaar verantwoordelijk geweest voor de openbare verlichting tijdens de ontwerpfase van dit project. Als engineer was ik verantwoordelijk voor het maken van het verlichtingsontwerp van de tunnel en het gehele tracé richting de tunnel toe.

Voordat ik bij BENK PROJECTS in dienst trad had ik al contacten met John en Joey, dit gaat al terug richting 2006. Sindsdien heb ik altijd contact gehouden en ben ik op een gegeven moment toen BENK PROJECTS werd opgericht in dienst getreden. Mijn keuze was daarin vrij duidelijk, de eerdere samenwerking met ervaren mensen in de branche en de contacten van John en Joey in dit wereldje waren voor mij de keuze om voor BENK PROJECTS te gaan werken. Ik zie de toekomst positief tegemoet en ik hoop ooit een project in het Oosten van het land te kunnen uitvoeren omdat daar mijn roots liggen.

Bekijk ook deze projecten op het gebied van energie & infra: